Apple, unul dintre cei mai mari producatori de echipamente mobile din lume, a muncit din greu pentru a dezvolta platforma iTunes, dar acest lucru i-a adus si o serie de beneficii pe masura.
Numai continutul digital livrat pe platforma iTunes a generat pentru Apple venituri de peste 16 miliarde de dolari in ultimul an, sustine analistul de origine romana Horace Dediu, citat de publicatia VentureBeat.com.

Pentru primul trimestru al acestui an, iTunes a adus venituri de peste 4 miliarde de dolari, peste jumatate din aceasta valoare fiind realizata doar prin continut, conform datelor publicate de gigantul american.

“Utilizatorii Apple platesc circa 1$ pe zi in iTunes pentru fiecare echipament mobil pe care il folosesc”, apreciza analistul.

Apple domina in ceea ce priveste ecosistemul pentru echipamentele mobile, comparativ cu Google. Pana in prezent au fost decarcate nu mai putin de 50 de miliarde de aplicatii de pe platforma digitala.

Serviciul iTunes dezvoltat de Apple in prezent numara 500 de milioane de utilizatori.

Profitul Apple a scazut in primele trei luni din 2013 cu 18%, la 9,55 miliarde de dolari, prima evolutie negativa din ultimii 10 ani.

Vanzarile companiei au crescut cu 11,2%, de la 39,2 miliarde de dolari la 43,6 miliarde de dolari.

Sursa foto: captura itunes.apple.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »



Setari Cookie-uri