HP Romania, filiala locala a gigantului american din IT, angajeaza 200 de oameni pana la finalul anului, urmand ca astfel sa ajunga la 3.800 de angajati, a declarat Radu Enache, directorul general al companiei.

"Vrem sa angajam in continuare. Avem circa 3.600 de angajati si ne propunem sa ajungem la 3.800 la finele anului", a spus Enache la evenimentul de deschidere a unui centru educational si de cercetare in cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti, conform Mediafax.

El nu a precizat in cadrul carei divizii vor fi facute aceste recrutari.

Dintre cei aproximativ 3.600 de angajati ai HP in Romania, in jur de 3.200 lucreaza pentru centrul de servicii partajate GeBOC. De asemenea, compania mai are circa 300 de angajati pentru zona de vanzari, marketing si administrativ si peste 100 de angajati in centrul de cercetare din Cluj-Napoca.

HP a deschis recent un centru educational si de cercetare in cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti, in urma unei investitii de aproximativ 75.000 de dolari. Acesta este primul centru dintr-o universitate din Romania care va implementa programul de certificare HP ATA (accredited technical associate).

Compania a avut afaceri de circa 69,5 milioane de euro si profit net de 8,9 milioane de euro in urma cu doi ani, conform celor mai recente date de la Ministerul de Finante. Pe de alta parte, centrul de servicii partajate GeBOC a inregistrat afaceri de 64,7 milioane de euro si un profit net de 6,5 milioane de euro in 2011.

Citeste si: Seful GeBOC, centrul de servicii al HP: Numarul de angajati este constant, dar nu mai mizam pe crestere numerica


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Lichidare de stoc: laptopuri pentru orice nevoi, la reducere