Orange Romania, cel mai mare jucator de pe piata locala de telecomunicatii, a lansat Flexible Computing, un serviciu de cloud computing prin care clientii corporate isi pot construi si gestiona propriul centru de date virtual prin plata unui abonament lunar.

Flexible Computing ofera companiilor acces la resurse de calcul precum CPU (central processing unit), RAM (Random-access memory) si spatiu HDD (hard disk drive). Dupa configurarea serverelor virtuale, clientii isi pot instala si pot folosi aplicatiile proprii de business.

Serviciul este disponibil pe baza unui abonament lunar in care clientii platesc pentru resursele contractate si care permite adaugarea sau renuntarea la resurse, in functie de nevoile companiei, si nu presupune investitii CAPEX in infrastructura. De asemenea, ofera o solutie de virtual private cloud cu acces securizat prin VPN si stocarea datelor in centrele de date Orange de nivel Tier 3, certificate ISO/IEC 27001.

Cloud Computing reprezinta o solutie prin care aplicatiile, tehnologiile si datele sunt disponibile online si astfel se elimina investitiile pentru achizitia si mentenanta hardware. Plata se face pe baza de abonament, in functie de gradul de utilizare a programelor cumparate. Practic, prin cloud computing antreprenorii pot utiliza serviciile si produsele IT pe care si le doresc, dar la costuri mult mai mici. Ajung astfel sa utilizeze produse si servicii pe care inainte doar companiile cu bugete mari de IT si le puteau permite.

Orange a lansat de curand servicii de cloud computing pentru consumatorii individuali, tara noastra fiind cea de a doua in care grupul lanseaza astfel de servicii, dupa Franta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Avertisment DUR al Orange, Vodafone si Telekom: Modificati OUG 114!