Echipa din spatele proiectului Google Glass isi apara creatia in fata ingrijorarii autoritatilor conform carora ochelarii inteligenti ai companiei ar putea fi folositi pentru a incalca dreptul la viata privata al oamenilor.Oficialii gigantului american spun ca device-ul a fost construit astfel incat sa nu permita astfel de lucruri.
“Am fost tot timpul atenti la privacy”, spune un oficial al Google. “Cu noul design al ochelarilor, oricine isi poate da seama cand sunt priviti, intrucat te uiti intr-un anumit unghi”, explica el.

Camera implementata in ochelari a ridicat semne de exclamare autoritatilor, rapid indepartate de echipele Google. “Daca te inregistrez, trebuie sa ma holbez la tine”, spune Charles Mendis, inginer in cadrul companiei. “Daca te duci la toaleta si cineva se uita intens la tine, nu stiu despre voi dar eu observ si plec!”.

El mai subliniaza ca de fiecare data cand filmezi sau fotografiezi, se aprinde o lumina, vizibila si pentru privitori. Aplicatii terte active nu vor putea functiona fara ca acea luminita sa fie deschisa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri