Magazinul online eMag a avut anul trecut o cifra de afaceri de 165 milioane euro, in crestere cu 13,8% fata de 2011, a declarat Iulian Stanciu, directorul general al Dante International, compania care gestioneaza site-ul, scrie Mediafax.
Cifra este insa mai mica cu 15 milioane de euro fata de businessul de 180 de milioane pe care conducerea companiei isi dorea sa-l atinga in 2012.

La nivelul anului 2011, afacerile eMag au crescut cu 42%, la 145 milioane de euro.

"2012 a fost cel mai bun pentru Dante International, am acumulat experienta si am atras un partener puternic, grupul sud-african Naspers. De asemenea, am extins gama de produse disponibile pe emag.ro si ne-am extins in Bulgaria, experienta pe care o vom replica si in alte tari din zona", a afirmat Stanciu intr-o conferinta.

El a adaugat ca intrarea Nasper in actionariatul Dante International va aduce stabilitate si va permite companiei sa isi faca planuri si sa investeasca pe termen lung

Investitii de 5,5 milioane de euro in 2012

"In 2012, investititiile noastre au totalizat 5,5 milioane de euro, respectiv 3,3% din cifra de afaceri. Din totalul investititiilor, 3 milioane de euro am alocat pentru infrastructura IT&C a companiei, iar doua milioane de euro in logistica", a spus Stanciu.

La finele lunii iulie 2012, Naspers a anuntat ca a preluat 70% din actiunile Dante International. Valoarea tranzactiei nu a fost data publicitatii.

Anul trecut, piata locala electroIT a crescut cu 4,5%, la 1,25 miliarde de euro.

"Piata de profil va continua sa creasca si in anii urmatori, dar nu intr-un ritm alert", a afirmat Stanciu.

Lansat in 2001 ca un magazin online de sisteme de calcul si produse de birotica, eMag este unul dintre cele mai mari magazine online de pe piata romaneasca.

Magazinul online este detinut de Dante International, al carei actionar principal este Dante Adnew Retail - 80,67%, MIH Allegro BV (Olanda) - 10,91% si Radu Apostolescu - 8,42%.

La randul ei, Dante Adnew Retail SA este controlata de MIH Allegro BV (Olanda) - 73,2% si Iulian Stanciu - 26,7%.

Sursa foto: eMag

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri