Compania oradeana Freesat a lansat in parteneriat cu francezii de la Eutelsat serviciul de televiziune prin satelit (DTH) Freesat, compania intrand pe o piata cu aproape 2,2 milioane de utilizatori, dominata de RCS&RDS, Romtelecom si UPC, si in care in curand va deveni si mai aglomerata in contextul in care unul dintre jucatori va fi si Orange, cel mai mare operator telecom din Romania.
Freesat este o companie oradeana fondata in martie anul trecut si detinuta de catre Serban Cristian Belenes (42 de ani), in proportie de 95%. Celalalt actionar este compania Comis, fondata in 1992 la Oradea.

De altfel, tot din Oradea este si Zoltan Teszari, principalul actionar al RCS&RDS, cel mai mare jucator de pe piata locala de televiziune si internet.

Unul dintre lucrurile pe care va miza FReesat este pretul, o caracteristica pe care s-au bazat toate companiile de telecom in ultimii ani si care a dus la un razboi puternic al tarifelor si la erodarea profiturilor operatorilor.

Astfel, compania va oferi abonamente de 99 lei (cu TVA inclus) pe un an, echivalentul a 8,25 lei pe luna. Contractul nu include o perioada contractuala, iar plata se face o data pe an.

„Am dorit sa oferim romanilor accesul la televiziune la un pret avantajos, pe care sa si-l permita un om normal, cu un salariu mai mic. In plus, credem ca cea mai buna oferta pentru acesti clienti este oferta fara perioada contractuala si facturi lunare”, a declarat Serban Belenes, directorul general al Freesat.

Grila de programe include posturi romanesti precum TVR1, TVR2, ProTV, AcasaTV, ProCinema, Sport.ro, KanalD, PrimaTV, NationalTV, FavoritTV, TVR HD, TVR 3, TVR News, TVR International, TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Iasi, TVR Timisoara, TVR Targu-Mures, Etno TV, Taraf TV si WEST TV. De asemenea, grila poate fi extinsa pana la 500 de posturi internationale.

Sistemul functioneaza pe baza de cartela de acces pre-platita, iar pentru instalare clientii au nevoie de un kit de receptie (decodor si antena), disponibil la distribuitorii locali ai serviciului de televiziune Freesat sau la magazinele de specialitate.

Cartela Freesat costa 79 de lei. Cartela si kit-ul de receptie se platesc o singura data, la achizitionare.

Noul serviciu de televiziune digitala prin satelit (DTH) intra pe piata intr-o perioada in care domeniul devine tot mai aglomerat, inclusiv Orange, cel mai mare operator telecom de pe piata locala, cu afaceri de peste 900 de milioane de euro, avand in plan sa intre pe piata DTH. Compania tocmai a primit aprobarea de la Consiliul National al Audiovizualului pentru a lansa servicii de televizune prin satelit si vrea in jur de 50.000 de abonati.

Cei mai mari jucatori pe piata locala de televiziune, un domeniu cu circa 6 milioane de utilizatori, sunt RCS&RDS, Romtelecom si UPC. Numarul clientilor de televiziune a crescut anul trecut cu 5% fata de 2011.

Din cei peste 6 milioane de abonati de televiziune, circa 3,8 milioane sunt utilizatori de cablu (+6,4% fata de decembrie 2011), 2,19 milioane sunt abonati la servicii de televiziune digitala prin satelit-DTH (+2,3% fata de decembrie 2011), iar 37.000 de clienti receptioneaza programe prin tehnologie IP (+34%).

Sursa foto: http://www.freesat.ro/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri