Teodor Cimpoesu, cel care a condus in ultimii zece ani operatiunile Kaspersky Lab Romania, filiala locala a unuia dintre cei mai mari jucatori in domeniul securitatii informatice, a parasit compania pentru a intra in antreprenoriat, managerul lansand doua proiecte in domeniul securitatii IT si in sectorul adiacent al comertului exterior si business intelligence.
„Piata din Romania a ajuns la un nivel de maturitate, cu parteneriate importante de distributie care functioneaza foarte bine si sunt increzator ca aceste proiecte start-up vor beneficia de expertiza mea profesionala si de management. Sunt genul de persoana potrivita pentru proiecte de tip start-up si ma bucur ca planurile mele personale au coincis cu strategia companiei”, a spus Cimpoesu, care conducea din 2008 si businessul Kaspersky Lab din Bulgaria.

In acest context, operatiunile celor doua filiale vor fi integrate in regiunea est europeana, acestea fiind coordonate direct din Ucraina, de la Kiev.

„Eficientizarea operatiunilor regionale si colaborarea directa cu distribuitorii nostri locali este un pas logic pentru Romania, aceasta reprezentand cea mai buna si mai rapida cale de a ne adresa clientilor din sectorul corporate. In ceea ce priveste segmentul utilizatorilor individuali, majoritatea produselor noastre de acest tip sunt comercializate online”, a spus Andrey Slobodyanik, managing director pentru Europa de Est in cadrul Kaspersky Lab.

Der asemenea, compania planuieste sa isi extinda laboratorul de cercetare si dezvoltare din Bucuresti pe parcursul lui 2013, punand accent pe crearea de tehnologii pentru protectie impotriva malware-ului si de servicii de threat intelligence.

Echipa globala de cercetare si analiza (GReAT) este coordonata din Romania, de catre Costin Raiu.

Kaspersky este o companie ruseasca fondata in 1997 care are peste 300 de milioane de utilizatori in peste 200 de tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri