HSBC a angajat un fost director general al MI5, serviciul de informatii al Marii Britanii, care va coordona atributiunile de supraveghere interna si conformitate, dupa ce banca a fost sanctionata cu o amenda de 1,92 miliarde de dolari pentru lacune in ceea ce priveste combaterea spalarii banilor, scrie Mediafax.
Jonathan Evans, fost diector general al MI5, va lucra la HSBC incepand din luna august, ca director fara atributii executive, se arata intr-un comunicat transmis vineri de banca europeana, citat de Bloomberg.

Evans (55 de ani) va primi un salariu anual de 125.000 lire sterline.

Fostul sef al spionilor britanici se va alatura si unei comisii de lupta impotriva infractiunilor financiare, infiintata de HSBC dupa ce a fost nevoita sa ajunga la o intelegere cu guvernul SUA pentru a stinge suspiciunile ca, printr-o supraveghere inadecvata a operatiunilor, ar fi facilitat accesul organizatiilor teroriste si cartelurilor la sistemul financiar american.

Din comisie mai face parte fostul procuror general adjunct al SUA James Comey, care are sanse sa fie numit de presedintele Barack Obama director general al FBI. Comisia ofera consiliere in privinta combaterii spalarii banilor, transparentei fata de Fist si prevenirii finantarii organizatiilor teroriste.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri