Actionarii RCS&RDS, cel mai mare operator de televiziune si internet de pe piata locala, au hotarat cu majoritate de voturi intr-o Adunare Generala Extraordinara din data de 7 mai, contractarea uneia sau mai multor finantari in valoare totala de pana la 800 de milioane euro sau echivalentul acestei sume in orice alta moneda, pentru o durata care nu va depasi 10 ani, scrie Hotnews, care citeaza un document din Monitorul Oficial.

“Astfel de finantari, se mai precizeaza in document, pot fi obtinute atat de la banci, institutii financiare, fonduri de investitii romanesti sau internationale (...) cat si prin intermediul pietelor internationale de capital, inclusiv, fara a se limita la emisiunea unor obligatiuni”, mai scrie in documentul din Monitorul Oficial.

Informatia ca RCS&RDS vrea sa obtina finantari de pana la 800 milioane euro pentru cel mult 10 ani a aparut la inceputul lui aprilie, in convocatorul sedintei extraordinare a AGA

In acelasi convocator scria ca operatorul ar putea atrage chiar noi actionari, fondurile urmand sa fie utilizate pentru restructurarea partiala sau totala a tuturor angajamentelor de finantare actuale ale operatorului telecom, conform Mediafax.

La inceputul anului 2011, RCS&RDS a incheiat doua acorduri de finantare, un credit sindicalizat de tip forward start de 206 milioane de dolari pentru plata unor imprumuturi scadente si un credit sindicalizat in valoare de 125 milioane euro.

La primul credit au participat ING Bank NV, Unicredit Bank Austria AG, Raiffeisen Bank International AG, Royal Bank of Scotland NV si BRD- Groupe Société Générale, in calitate de aranjori mandatari principali, respectiv ING Bank NV in calitate de agent de credit si co-ordonator si agent pentru garantii.

In cazul creditului de 125 de milioane de euro, sindicalizarea a fost realizata de Fortis Bank SA/NV Bruxelles Sucursala Bucuresti, Royal Bank of Scotland PLC si Unicredit Tiriac Bank in calitate de aranjori mandatati principali, respectiv Unicredit Bank AG, sucursala Londra, in calitate de agent de credit si Unicredit Tiriac Bank in calitate de agent pentru garantii.

RCS&RDS este unul din cei mai importanti operatori telecom din regiune si cel mai mare jucator de pe piata locala de televiziune si internet. Compania a avut afaceri de 478,7 milioane de euro in 2011 si este cotrolata indirect de omul de afaceri oradean Zoltan Teszari.

In ultima saptamana compania a fost implicata intr-un scandal dupa ce Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS l-a acuzat de santaj pentru o presupusa mita pe Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena TV Group, compania care opereaza posturile de televiziune Antena1, Antena2, Antena3, Euforia si Gsp TV.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri