Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarant ca s-a aprobat renegocierea contractului de telefonie al Camerei, astfel incat deputatii vor avea "minute nelimitate in retea in aceeasi bani", scrie Mediafax.

"Am luat decizia astazi (miercuri - n.r.), dupa o negociere cu furnizorul nostru de telefonie mobila, sa trecem la un pret mai redus in baza unei noi strategii in care fiecare deputat si senator va avea minute nelimitate in retea in aceeasi bani. Adica pastram aceleasi conditii, dar au nelimitat in retea", a precizat Zgonea.

El a spus ca, in cadrul contractului cu furnizorul de telefonie mobila, "pentru membrii Biroului Permanent, presedintii de comisii, presedintii delegatiilor romane la Adunarile parlamentare internationale sau europene, liderii grupurilor parlamentare se plateste din bugetul Camerei".

"Pentru ceilalti deputati, pana in suma de 10 euro plateste Camera, ca pana acum, diferenta pana la 14-15 euro cat inseamna abonamentul cu minute si sms-uri nelimitate in retea plateste fiecare din suma forfetara. Deci, mergem pe aceleasi principii si secretarul general al Camerei a avut o negociere foarte buna cu furnizorul de telefonie mobila", a adaugat Zgonea.

Potrivit memorandumului intern al secretarului general al Camerei, pentru membrii BP, liderii de grupuri parlamentare, presedintii de comisii permanente, ai delegatiilor Parlamentului, secretarul general, secretarii general adjuncti se suporta din buget un abonament de voce, convorbiri nationale, internationale si in roaming si SMS, un abonament pentru accesul la internet de pe telefonul mobil si traficul national suplimentar, un abomanent pentru accesul la internet pentru tableta sau laptop si traficul suplimentar, iar din buget in limita a 50 euro - traficul de internet in roaming de pe telefonul mobil, tableta sau laptop.

Pentru deputati se suporta lunar din buget un abomanent de voce in limita a 10 euro pentru convorbirile si SMS nationale, iar din suma forfetara diferenta pentru trecerea la un abomanent superior, un abonament pentru accesul la internet de pe telefonul mobil, un abomanent pentru internet la tableta sau laptop si din veniturile proprii se suporta convorbirile internationale si roaming si traficul pe Internet in roaming de pe telefonul mobil, tableta sau laptop.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Zgonea, condamnat in prima instanta la 3 ani de inchisoare
Setari Cookie-uri