Activitatea 8 Tim SA, fosta companie de transport a lantului de electroIT Altex intrata recent in insolventa, si-a intrerupt activitatea inca din anul 2009 si a intrat in insolventa in vederea lichidarii, sustin reprezentantii companiei, ca urmare a articolului scris de wall-street.ro care anunta acest fapt.

Fosta divizie de transporturi a Altex „8 Tim“ SA Piatra Neamt, fosta „Altex Trans“ SA, avand ca actionar pe Mihaela Mitescu, a intrat recent in insolventa.

Oficialii Altex au reactionat, subliniind ca firma care ofera in prezent servicii de transport pentru Altex Romania este Altex Distribution, “companie profitabila, care deserveste transporturile pentru Altex Romania cat si pentru alti parteneri”.

Altex Distribution a generat in 2012 profit de circa 0,5 mil. lei la afaceri de 5,5 mil. lei.

“8 Tim este o companie de transport international care si-a interupt activitatea in anul 2009 si a intrat in insolventa in vederea lichidarii. Pentru ca firma se pregateste de lichidare, a iesit de sub Bomenveld BV din Olanda, din cauza costurilor cu inchiderea”, explica reprezentantii companiei.

In 2006, 99% din partile sociale ale firmei "Altex Impex" Piatra Neamt au fost transferate firmei olandeze Bomenveld. Tranzactii asemanatoare s-au inregistrat si la societatile 8 Tim SA, Auto Moldova SA si Real Estate SRL, toate din portofoliul lui Dan Ostahie, fondator al Altex.

Cu toate ca 8 Tim si-a intrerupt activitatea in 2009, a generat inca venituri si chiar si profit. “Au fost contracte in derulare care au continuat pana la finalizare. Referitor la profitul inregistrat in 2011, acesta nu este unul operational, compania a pierdut bani de-a lungul timpului. A fost un profit extraordinar, obtinut din vanzarea flotei”, explica reprezentantii Altex.

Oficialii companiei nu au spus cand s-a retras compania olandez din actionariatul 8 Tim SA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri