Pentru a-si pastra locul I la nivel mondial, producatorul finlandez de telefoane mobile este pregatit sa lanseze un vast plan de investitii in cercetare, in intreaga lume.

Dispunand de o treime din piata mondiala a telefoniei mobile, Nokia se confrunta cu o concurenta acerba venita dinspre americanii de la Motorola si dinspre sud-coreenii de la Samsung.

Proiectul de investitii care urmeaza sa fie dezvaluit zilele urmatoare, informeaza cotidianul francez Le Figaro, citand surse proprii, va presupune, printre altele, o serie de investitii in laboratoarele de cercetare din Statele Unite si din China. ''Scopul este de a echilibra, la timp, cercetarea intre Finlanda si restul lumii'', a declarat un salariat al grupului de la Helsinki. La ora actuala, cea mai mare parte a cercetarii este realizata in Finlanda. Pentru viitorul apropiat insa Nokia pregateste o dublare a investitiilor in China, unde numarul cercetatorilor va fi ridicat de la 3.000 la 6.000, si mutarea centrului de strategie din Finlanda la New York.

In plus, in Statele Unite Nokia a decis sa deschida o serie de laboratoare in jurul marilor universitati, si inchiderea laboratorului independent de langa Boston. Un imens centru de cercetare urmeaza sa se deschida si in California, la Silicon Valley, pentru a intra astfel in contact direct cu ultimele inventii din domeniul tehnologiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri