Investitia este facuta ca urmare a faptului ca AMD a castigat cota de piata de la rivalul sau Intel si subliniaza dorinta companiei de a dovedi ca problemele de furnizare sunt de domeniul trecutului.

De asemenea, investitia vine la mai putin de o luna dupa anuntul ca Dell va incepe sa utilizeze cipuri AMD pentru serverele sale high-end, alimentand asteptarile ca cel mai mare producator de PC-uri din lume va oferi mai multe produse AMD in viitor.

Expansiunea a fost salutata de oficialii guvernamentali din Germania, care doresc sa atraga investitii pentru Dresda si alte zone din fostul stat ex-comunist, care se confrunta cu un decalaj economic dupa reunificare din 1990.

Banii, programati pentru o investitie pe trei ani, vor fi utilizati in parte pentru a imbunatati prima fabrica de cipuri AMD din Dresda, cunoscuta ca Fab 30, reechipand-o cu echipament pentru producerea de wafere de siliciu mai mari care vor realiza de doua ori mai multe procesoare decat actualul echipament. Fabrica va fi redenumita in Fab 38.

Citeste si:

AMD va extinde si capacitatea celei de a doua facilitati a sale din Dresda, Fab 36, care, luna trecuta, a inceput sa produca cipuri de test si care va incepe in curand productia in masa.

In plus, anul viitor AMD va construi o noua "cleam room" unde va avea loc pregatirea finala a waferelor pentru ambele fabrici. Construirea unei clean room separate va elibera mai mult spatiu de productie in fabrici.
Expansiunea AMD va crea 420 de locuri de munca in urmatorii 3 ani in Dresda. Cu o populatie de 500.000 de locuitori, Dresda este unul din putinele orase din spatiul ex-comunist care au inregistrat un oarecare succes economic.