Advanced Micro Devices, producatorul nr.2 de microcipuri pentru computere personale, a anuntat ca va investi 2.5 miliarde $ pentu a-si imbunatati si extinde cele doua fabrici din Germania.
Investitia este facuta ca urmare a faptului ca AMD a castigat cota de piata de la rivalul sau Intel si subliniaza dorinta companiei de a dovedi ca problemele de furnizare sunt de domeniul trecutului.

De asemenea, investitia vine la mai putin de o luna dupa anuntul ca Dell va incepe sa utilizeze cipuri AMD pentru serverele sale high-end, alimentand asteptarile ca cel mai mare producator de PC-uri din lume va oferi mai multe produse AMD in viitor.

Expansiunea a fost salutata de oficialii guvernamentali din Germania, care doresc sa atraga investitii pentru Dresda si alte zone din fostul stat ex-comunist, care se confrunta cu un decalaj economic dupa reunificare din 1990.

Banii, programati pentru o investitie pe trei ani, vor fi utilizati in parte pentru a imbunatati prima fabrica de cipuri AMD din Dresda, cunoscuta ca Fab 30, reechipand-o cu echipament pentru producerea de wafere de siliciu mai mari care vor realiza de doua ori mai multe procesoare decat actualul echipament. Fabrica va fi redenumita in Fab 38.

AMD va extinde si capacitatea celei de a doua facilitati a sale din Dresda, Fab 36, care, luna trecuta, a inceput sa produca cipuri de test si care va incepe in curand productia in masa.

In plus, anul viitor AMD va construi o noua "cleam room" unde va avea loc pregatirea finala a waferelor pentru ambele fabrici. Construirea unei clean room separate va elibera mai mult spatiu de productie in fabrici.
Expansiunea AMD va crea 420 de locuri de munca in urmatorii 3 ani in Dresda. Cu o populatie de 500.000 de locuitori, Dresda este unul din putinele orase din spatiul ex-comunist care au inregistrat un oarecare succes economic.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri