Potrivit estimarilor Sony, piata laptopurilor se va situa in acest an la un volum cuprins intre 420.000 – 450.000 de unitati, in crestere cu peste 12% fata de anul trecut.
“In acest moment ultrabook-urile se ridica la circa 6% din valoarea totala a pietei de portabile, in crestere cu doua procente fata de nivelul anului trecut. In business-ul Sony estimam o pondere a vanzarilor de ultrabook-uri de pana la 10% pana la terminarea anului fiscal”, a declarat Lucian Radulescu, country head al Sony pentru Romania si Bulgaria.
Sony a lansat pe piata locala o noua gama de ultrabook-uri in care isi pune mari sperante, in special pe segmentul celor destinate clasei business, a caror modele pot ajunge si la 10.000 de lei.
Din aceasta gama fac parte Sony Vaio Pro si Sony Vaio Duo de 13 inch, doua modele de varf, echipate cu cele mai noi tehnologii de pe piata.
Despre Vaio Pro, Sony spune ca este cel mai subtire ultrabook din lume, cu o greutate de 870 de grame pentru modelul de 11 inch si de 1,06 kg pentru cel de 13 inch. Noul model se remarca si printr-un display tip Triluminos, introdus pentru prima oara de Sony pe televizoarele cu 4K - prezentate in primavara acestui an, procesare Intel Core i5 si Core i7 – Haswell si o multitudine de standarde printre care amintim Wi-Fi, USB 3.0, NFC, HDMI sau Bluetooth.
Pretul Sony Vaio Pro (11 inch/13 inch) porneste de la 5.500 lei si poate ajunge si la 6.500 de lei.
“Vedeta” evenimentului de la lansare a fost Sony Vaio Duo de 13 inch (foto), un hibrid intre ultrabook si tableta cu un design pe care compania il numeste Surf Slider, care faciliteaza trecerea rapida de la modul tableta la cel cu tastatura in functie de stilul de lucru preferat.