Actiunile Kabel Deutschland au crescut cu pana la 9,5% la Frankfurt dupa ce Vodafone a confirmat intr-un comunicat ca se afla in etapa preliminara a discutiilor pentru preluarea companiei germane. Informatii privind interesul gigantului britanic pentru Kabel Deutschland au aparut anterior in presa, pe surse.
Kabel Deutschland fuznizeaza servicii de televiziune prin cablu catre 8,5 milioane de gospodarii. Printre investitorii interesati de preluarea companiei germane se numara si grupul american Liberty Global, care detine si operatorul european UPC.
Actiunile Kabel Deutschland au crescut cu 27% in ultimele patru luni, dupa aparitia primelor informatii privind interesul Vodafone pentru preluarea companiei.
La cotatia actuala de 81,84 euro, Kabel Deutschland are o valoare de piata de 7,2 miliarde euro.
Vodafone a precizat, in comunicatul transmis miercuri, ca nu exista nicio certitudine ca discutiile vor conduce la o oferta de preluare.
Kabel Deutschland a confirmat de asemenea intr-un comunicat ca Vodafone si-a exprimat interesul pentru companie, refuzand sa faca alte precizari.
Industria telecomunicatiilor a inregistrat in acest an la nivel global tranzactii in valoare totala de 83,8 miliarde de dolari, potrivit datelor Bloomberg, de departe cel mai dinamic sector economic, urmat la mare distanta de imobiliare, cu 64,1 miliarde de dolari.
Vodafone ar putea fi implicata in viitorul apropiat intr-o alta tranzactie uriasa. Grupul american Verizon Communications si-a exprimat interesul pentru preluarea participatiei Vodafone la Verizon Wireless, cel mai mare operator de telefonie mobila din SUA. Surse apropiate discutiilor sustin ca Verizon Communications ar fi dispus sa plateasca 100 miliarde de dolari pentru a prelua integral operatorul Verizon Wireless.

Sursa foto: captura vodafone.co.uk