Se numeste, in engleza, “Apple picking” si este un fenomen infractional in crestere, in care hotii fura sau incearca sa fure in mod special iPhone-uri si iPad-uri. Termenul a fost folosit chiar de Apple, compania oferind si solutia – un buton ce “omoara” terminalul.
Activation Lock va face parte din iOS 7, viitorul sistem de operare Apple, ce urmeaza a fi lansat toamna aceasta. Optiunea va necesita un Apple ID si parola inainte ca “Find My iPhone” sa poata fi oprit si orice date sa fie sterse.

Compania a subliniat ca aceasi cont si aceeasi parola vor fi necesare pentru a reactiva device-ul dupa ce a fost sters, automat, wireless, de pagubit.

“Credem ca acest lucru va pune pe ganduri hotii”, spune Craig Federighi, senior vice president la Apple.

Pe masura ce device-urile mobile au devenit mai populare, furtul acestora a luat amploare. In New York chiar, o forta de politie speciala a fost creata, pentru a contracara hotii de telefoane si tablete.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri