Avionul care a decolat din Hong Kong si la bordul caruia se afla fostul consultant NSA Edward Snowden a aterizat duminica dupa-amiaza la Moscova, anunta surse aeroportuare citate de AFP, scrie Mediafax.

Edward Snowden, fostul consultant IT al NSA care a dezvaluit informatii despre programele americane de interceptare a comunicatiilor, intentioneaza sa ajunga in Venezuela via Havana, dupa escala de la Moscova, anunta surse din cadrul companiei ruse Aeroflot.

Potrivit presei chineze, Edward Snowden, fostul consultant IT care a dezvaluit informatii despre programele americane de interceptare a comunicatiilor, a parasit Hong Kong -ul duminica dimineata, la bordul unui avion al companiei Aeroflot cu destinatia Moscova.

Conform site-ului WikiLeaks, fostul consultant IT al NSA este insotit de "diplomati", dar nu se stie din ce tara sunt acestia.

"Edward Snowden se indreapta spre un stat democratic pentru a cere azil politic. Este insotit de diplomati si de consilieri juridici ai WikiLeaks", precizeaza site-ul fondat de Julian Assange.

Edward Snowden, in varsta de 30 de ani, fugise in Hong Kong in mai, dupa ce a dezvaluit existenta a doua programe secrete, unul referitor la colectarea datelor registrelor telefonice, incepand din 2006, iar celalalt, Prism, vizand retele de socializare.

Snowden a fost inculpat vineri, in Statele Unite, pentru acte de spionaj, iar justitia americana a cerut autoritatilor din Hong Kong sa il aresteze.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si