Advanced Micro Devices Inc., al doilea producator mondial de microprocesoare, a dezvalui joi seara planurile pentru noile sale produse care urmeaza sa ofere performante si eficienta sporite, informeaza Rompres
AMD a dezvaluit ca intentioneaza sa lanseze un nou chip destinat special laptopurilor si un procesor denumit 4X4, destinat special pasionatilor de jocuri video. in cazul procesorului destinat laptopurilor, directorul pentru tehnologie de la AMD, Phil Hester, a informat ca este vorba de un nou produs din familia Turion, care va avea insa doua procesoare pe un singur chip si un mecanism care va permite celor doua procesoare sa lucreze in tandem pentru aplicatiile care solicita o putere mare de calcul sau va inchide un procesor in cazul unor aplicatii simple, ceea ce va prelungi durata de functionare a bateriei. AMD intentioneaza sa lanseze noul produs la mijlocul anului viitor.

Pentru pasionatii de jocuri video, AMD are in vedere lansarea unui procesor care va fi echipat cu doua chipuri multi-core, noul produs, denumit 4X4, urmand a oferi un numar de patru nuclee de procesare. Astfel, calculatoarele personale utilizate pentru aplicatii de genul jocuri sau editare de aplicatii video vor avea la dispune de puterea de calcul necesara pentru abordarea acestor aplicatii complexe, a declarat Phil Hester. AMD intentioneaza sa ofere procesorul 4X4 pentru servere si computere desktop la mijlocul lui 2007.

in ultimii trei ani, AMD a reusit sa treaca din postura de simplu imitator al celor de la Intel Corp, cel mai mare producator mondial de microprocesoare, in postura de concurent serios care a reusit sa cucereasca noi cote de piata. AMD si-a anuntat chiar intentia ca in anul 2008 sa controleze aproximativ o treime din piata mondiala a microprocesoarelor pentru computere.

Mai mult, in cazul microprocesoarelor pentru servere, Marty Seyer, vice-presedinte la AMD, a anuntat ca firma intentioneaza sa ajunga la o cota de piata de 30 de procente chiar din acest an. in cazul in care acest obiectiv se va confirma, ar fi vorba de o crestere semnificativa avand in vedere ca in primul trimestru al acestui an AMD controla 22 de procente din piata mondiala a procesoarelor pentru servere si 21,1 la suta din piata mondiala a procesoarelor pentru PC-uri, potrivit firmei de consultanta Mercury Research.

In cursul acestei saptamani, AMD a anuntat ca va investi aproximativ 2,5 miliarde de dolari in urmatorii trei ani pentru a creste productia la cele doua uzine ale sale din Dresda (Germania), urmand ca la sfarsitul acestui an sa poata produce in masa procesoare cu tehnologia de 65 de nanometri. Urmatorul pas, procesoare cu tehnologia de 45 de nanometri, ar urma sa fie disponibile peste alte aproximativ 18 luni, adica undeva la mijlocul lui 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri