Vanzarile de iPad Mini au acoperit 60% din livrarile iOS in primul trimestru al anului curent, conform unui nou studiu mobile al Gartner, scrie presa internationala.

Conform Gartner, clientii incep sa se orienteze din ce in ce mai mult catre produse mai ieftine, in detrimentul tabletelor premium, o schimbare care a fost in favoarea iPad Mini. Statisticile Gartner arata ca iPad-ul de 7,9 inci al Apple a reprezentat 60% din vanzarile iOS in primul trimestru, depasind astfel ca vanzari atat iPhone-ul cat si iPad-ul de 9,7 inci.

Desi iPad Mini a avut un impact puternic dupa lansare, statisticile Gartner arata ca Android este inca lider in livrarile de device-uri pe segmentele smartphone, tablete si device-uri PC.

Gartner prezice ca in 2013 se vor livra aproape 867.000 de device-uri cu sistem de operare Google Android, comparat cu aproape 340.000 device-uri Windows (inclusiv computere) si 296.000 iOS sau Mac OS X.

Windows ar urma sa fie depasit in 2014 de iOS, in timp ce Android va castiga in continuare cota.

Livrarile de PC-uri vor continua sa scada cu inca 10,6% in 2013, in timp ce piata tabletelor va creste 67,9% si piata smartphone-urilor cu 4,3%.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri