Xerox Romania isi extinde prezenta in tara si cauta sa recruteze pana la finalul anului peste 440 de oameni. TotalSoft, unul dintre cei mai puternici producatori regionali de software, anunta de asemenea lansarea unei campanii de recrutare a 40 de pozitii de programatori in .NET, cu experienta de minim 3 ani.
Specialistii in IT spun ca nu este usor sa gasesti programatori eficienti si specializati in tara, fiind nevoie de obicei de un proces mai lung de selectie. Pretentiile financiare ale acestora au scazut insa de la inceputul crizei pana in prezent, ajungand, “in sfarsit, la salarii realiste”, spune Florin Scarlat de la BitSolutions. Nici el nu exclude ca anul acesta sa mai angajeze oameni, in functie de cererea de pe piata – o schimbare radicala de gandire in cazul multor companii IT care, in perioada crizei, au fost nevoite sa disponibilizeze.

Orientarea catre noi tehnologii ar putea insemna noi valuri de angajari in IT, tineri specializati pe solutii de cloud, aplicatii mobile, programare sau design.

Xerox a anuntat astazi ca va angaja pana la finalul anului 440 de oameni, in Bucuresti si in Iasi. Campania de recrutare pentru noul sau birou din Bucuresti, aflat in cladirea Multigalaxy II din Nordul Capitalei, urmeaza sa angajeze peste 140 de persoane alaturi de cei 250 deja existenti in primul birou al companiei. Totodata, in noiembrie 2012, Xerox anunta deschiderea noului sau Centru de Servicii Partajate din Iasi (XSSC), mentionand crearea de 500 de noi locuri de munca pana la finalul lui 2013. Compania a recrutat 200 de oameni pentru acest centru, urmarind sa isi atinga obiectivul de a completa echipa cu inca 300 de persoane pana la sfarsitul anului.

TotalSoft, de partea cealalta, cauta sa ocupe 40 de pozitii, pretentiile lor fiind insa mai ridicate – minim trei ani de experienta. “Pe parcursul anului 2013, TotalSoft are in plan sa angajeze in total 40 de programatori in .NET, ca urmare a orientarii solutiilor de business spre cloud computing, dar si datorita castigarii unor proiecte pe piata locala si internationala. Astfel, in a doua jumatate a anului, TotalSoft asuma o investitie de peste jumatate de milion de euro in formarea de resurse umane specializate in dezvoltarea de solutii de business pe cele mai moderne tehnologii Microsoft”, a anuntat compania.

Desi poate parea dificil sa castigi experienta relevanta ca programator, tinerii absolventi sau studenti se pot indrepta catre programe de voluntariat in cadrul companiilor de profil – una dintre ele este Innobyte care va incepe un program de internship spre finalul anului curent/inceputul anului viitor.

Consideri ca ar putea urma un val de angajari in cadrul companiilor IT? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri