Producatorul chinez de echipamente telecom ZTE i-a prezentat premierului Ponta un sistem de supraveghere si control pentru combaterea eficienta a infractiunilor si inteventia rapida a autoritatilor in caz de situatii de urgenta si terorism, premierul spunand ca sistemul poate fi introdus in Romania.

El a aratat insa ca este necesar ca opinia publica sa fie informata in prealabil despre acest sistem si sa existe garantii constitutionale si legale care sa asigure ca drepturile fundamentale ale omului nu sunt incalcate.
"Lumea merge in aceasta directie, a sistemelor de supraveghere mult mai performante", a spus Ponta, aflat in vizita oficiala in China, relateaza Mediafax.
ZTE Corporation a fost infiintata in 1985, la Shenzhen, si deruleaza in prezent activitati in peste 140 de tari, fiind cel mai mare operator chinez de telecomunicatii listat la bursa din Hong Kong si la cea din Shenzhen.
ZTE produce echipamente pentru retele de telecomunicatii fixe, mobile, pentru retele optice si de date, si pentru retele inteligente si de ultima generatie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Caracal va avea sistem de supraveghere video pana la finalul anului