Profitul operational al Samsung Electronics a crescut cu 46% in trimestrul al doilea, la 8,3 miliarde de dolari, rezultatul fiind sub estimarile analistilor, din cauza vanzarilor sub asteptari ale smartphone-ului Galaxy S4, potrivit Bloomberg.

Astfel, profitul operational al Samsung a coborat la 9.500 miliarde woni sud-coreeni (8,3 miliarde de dolari), de la 6.500 miliarde woni in perioada corespunzatoare a anului trecut, potrivit rezultatelor preliminare prezentate vineri de grupul sud-coreean.

Media estimarilor analistilor contactati de Bloomberg indica un profit operational de 10.000 miliarde woni (8,7 miliarde de dolari), scrie Mediafax.

Galaxy S4 a fost lansat in aprilie si a inregistrat vanzari solide, care insa au dezamagit asteptarile analistilor. Actiunle Samsung au scazut cu 13% in luna iunie, dupa ce 15 analisti au redus estimarile privind profitul companiei din cauza temerilor ca piata smartphone-urilor premium se apropie de saturatie.

Vanzarile Samsung au crescut in trimestrul al doilea cu 20%, la 57.000 miliarde woni (50 miliarde de dolari), usor sub estimarile analistilor.

Actiunile companiei, care reprezinta 19% din capitalizarea indicelui Kospi al bursei de la Seul, au scazut vineri cu aproximativ 3% si afiseaza un declin de 16% de la inceputul anului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cinci telefoane care te fac sa uiti de iPhone 11