UPC Romania, unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicatii de pe piata locala, a lansat SmartNation,o competitie de idei care reprezinta varianta extinsa a Tech School, proiect lansat anul anul trecut, si care ofera premii totale de 25.000 de euro tinerilor intre 11 si 24 de ani.
Astfel, noua competitie largeste programul Tech School, prin introducerea de domenii si categorii de varsta noi, prin cresterea numarului de mentori de la 7 la 30, dar si a premiilor oferite.

Practic, SmartNation, noua platforma care integreaza Tech School, vrea sa creasca numarul celor care folosesc tehnologii digitale noi si sa-i ajute sa transforme viata de zi cu zi a oamenilor

Concursul cuprinde trei categorii de varsta: 11 – 14 ani, 15 – 19 ani si 20 – 24 ani, iar numarul de domenii adauga digital media si gaming celor de anul trecut: programare, robotica si astrofizica.

Valoarea totala a premiilor este de 25.000 de euro.

Cei din comunitatea Tech School vor putea dialoga cu oameni de stiinta si creatori de tehnologie importanti, printre care si romanii care lucreaza la cele mai importante agentii spatiale din lume: Adrian Stoica - JPL/NASA, Aurora Simionescu (Agentia Spatiala Japoneza) si Paul Neculoiu (cercetator in inteligenta artificiala la Agentia Spatiala Europeana). De asemenea, printre mentori sa mai numara Adrian Buzatu - CERN, Andrei Alexandrescu - Facebook si pana la Ben Kaufman - Quirky.com si Tim Stevens - Engadget.com.

„Am dus Tech School la nivelul urmator, iar Smart Nation este platforma unde, dincolo de utilizare si adoptie, toti oamenii pasionati de tehnologie vor fi inspirati sa inoveze”, a declarat Severina Pascu, CEO UPC Romania.

La prima editie a Tech School au fost inscrise 700 de proiecte, iar site-ul competitiei a fost vizitat de circa 220.000 de utilizatori.

Partenerii celei de-a doua editii Tech School sunt Ministerul Educatiei Nationale, Facultatea de Automatica, Gameloft, Luxoft, TotalSoft, Quirky.com si Engadget.com.

Tinerii care isi doresc sa se inscrie in platforma SmartNation, pot afla mai multe informatii de pe site-ul www.smartnation.ro si pagina oficiala de Facebook - www.facebook.com/smartnation.ro.

UPC Romania este unul dintre cei mai mari operatori telecom de pe piata locala, compania oferind servicii de televiziune (digitala, prin satelit si analogica), internet si telefonie pentru in jur de 1,17 milioane de clienti din aproximativ 200 de orase. Operatorul face parte din grupul american Liberty Global.

Sursa foto: https://www.facebook.com/smartnation.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri