Microsoft a actionat in justitie autoritatile vamale din SUA, acuzandu-le ca au refuzat sa aplice o decizie a Comisiei de arbitraj comercial de la Washington privind blocarea importului unor smartphone-uri Motorola Mobility, divizie a Google, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.
In luna mai a anului 2012, US International Trade Commission (ITC) a interzis importul mai multor gadget-uri Motorola Mobility, dupa ce a constatat ca dispozitivele incalca un patent detinut de Microsoft pentru sincronizarea agendei cu alte computere.

Microsoft sustine ca decizia nu a fost aplicata de vamesi si a actionat autoritatile in justitie.

Compania din Redmond noteaza in reclamatie ca, dupa "intalniri secrete" cu reprezentanti ai Google, autoritatile vamale au continuat sa permita intrarea in tara a telefoanelor Motorola, desi producatorul nu a luat nicio masura pentru a solutiona problema patentului incalcat.

"Vamile au o reponsabilitate clara de a aplica deciziile ITC, care sunt emise dupa un proces complet si o analiza juridica riguroasa. In acest caz, autoritatile vamale au ignorat in mod repetat obligatia de a implementa decizia ITC, pe baza unor discutii secrete", a declarat David Howard, avocatul Microsoft.

Motorola Mobility ar fi covins autoritatea vamala ca ordinul ITC nu se aplica daca sincronizarea agendei este efectuata prin servere Google, si nu Microsoft, castigand astfel o perioada de gratie pentru implementarea modificarilor necesare pentru a solutiona litigiul, noteaza Microsoft, precizand ca atat solutia, cat si perioada de gratie au fost respinse anterior de ITC.

Reprezentantii autoritatii vamale au refuzat sa comenteze informatiile.

Google considera ca autoritatile au actionat corect atunci cand au respins incercarile Microsoft de a-si impune punctul de vedere.

Decizia ITC favorabila Microsoft este in vigoare pana in aprilie 2018, cand va expira si patentul companiei. Urmatorul recurs este programat pentru 6 august.

ITC are rolul de a combate concurenta neloiala in SUA, inclusiv in ceea ce priveste incalcarea patentelor sau furtul secretelor comerciale. Comisia a devenit unul dintre cele mai importante campuri de lupta pentru litigiile dintre producatorii de smartphone-uri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri