Trafic.ro, serviciul de analiza web oferit de compania netBridge, care monitorizeaza peste 21.000 de site-uri romanesti (21.562 in prezent), a contabilizat in luna mai a acestui an 5.798.332 vizitatori unici din Romania si 17.406.730 vizitatori unici din strainatate.

Numarul audientei active a internetului in Romania, adica a romanilor care acceseaza internetul cel putin o data pe luna, a crescut astfel cu 11,22 la suta fata de luna aprilie, cand se situa la 5.213.241, si cu 22,39 la suta fata de inceputul anului, cand, conform serviciului Trafic.ro, site-urile monitorizate erau accesate de doar 4.737.426 de utilizatori activi din Romania.

"Luna mai a fost o luna exploziva in ceea ce priveste activitatea pe internet. A crescut atat numarul celor care acceseaza internetul, cat si activitatea lor pe internet, si ne putem astepta in curand la noi recorduri din acest punct de vedere", a spus Tudor Fratila, directorul Diviziei de Analiza Web din cadrul companiei netBridge, divizie care dezvolta serviciile Trafic.ro, Statistici.ro si T3.ro.

Dintre vizitatorii din strainatate ai site-urilor romanesti, cei mai multi sunt, conform monitorizarii Trafic.ro, din Statele Unite (17,9 la suta), Marea Britanie (9,06 la suta), Germania (3,69 la suta), Canada (3,55 la suta), Franta (2,85 la suta) si Italia (2,33 la suta). Numarul mare al acestora, de trei ori mai mare decat al vizitatorilor din Romania, se datoreaza site-urilor romanesti care ofera servicii internationale (precum download, dating) si a utilizatorilor din diaspora.

Serviciul Trafic.ro, lansat in septembrie 2000, in Romania, este instrumentul de monitorizare a audientei folosit de marea majoritate a site-urilor din Romania. in plus fata de datele de audienta disponibile gratuit, atat pentru fiecare site in parte, cat si pentru cele mai importante categorii de site-uri, la adresa www.trafic.ro, Trafic.ro permite, incepand cu anul 2004, si masurarea exacta a audientei globale a internetului in Romania (a vizitatorilor unici pe toate site-urile monitorizate), prin numararea fiecarui vizitator o singura data, indiferent de numarul de site-uri vizitate.

Trafic.ro este un serviciu dezvoltat de compania netBridge in cadrul Diviziei de Analiza Web, impreuna cu serviciile Statistici.ro si T3.ro. Din anul 2005, netBridge a lansat serviciul Trafic.ro si in alte tari precum Canada, Spania, Noua Zeelanda, Serbia si Muntenegru.