Grupul Google Inc. va lansa propriul sau program de calcul tabelar, semn ca popularul motor de cautare online isi continua expansiunea in domenii care au fost mult timp dominate de gigantul Microsoft Corp., informeaza AFX citat de Rompres.

Desi este considerat inca un proiect in lucru, programul de calcul tabelar de la Google va oferi consumatorilor si firmelor o alternativa gratuita la aplicatia Microsoft Excel, un produs care in mod obisnuit face parte din suita de programe Microsoft Office. In prima faza, noul program va fi distribuit doar unui public limitat, fiind necesara o perioada de testare pentru depistarea eventualelor defectiuni, a declarat Jonathan Rochelle, product manager pentru noua aplicatie.

Grupul Google a anuntat ca intentioneaza sa accepte cereri pentru noul program incepand de marti, ora 9,00 am, pe sectiunea "labs" a paginii sale web. Jonathan Rochelle nu a dezvaluit cate persoane vor avea acces la noua aplicatie. Cu toate acestea, Google a precizat ca scopul sau este dezvoltarea unui program care sa fie usor de utilizat, dar care nu va fi atat de sofisticat ca si rivalul Excel. De exemplu, programul celor de la Google nu poate realiza grafice, dar va permite mai multor utilizatori sa aiba acces la acelasi spreadsheet de pe computere diferite si la momente de timp diferite, astfel ca un grup de utilizatori autorizati vor putea edita date fara sa fie nevoiti sa recurga la trimiterea de e-mailuri reciproce.

Noul program de calcul tabelar este cea mai recenta aplicatie software a celor de la Google, dupa ce in luna martie a acestui an Google a cumparat aplicatia de procesare text Writely. Toate aceste programe gratuite ar putea pune in pericol pozitia de cel mai mare furnizor de programe software din lume de care se bucura de ceva vreme grupul Microsoft, producatorul popularului sistem de operare Windows. Analistii estimeaza ca situatia de pe piata programelor software se va clarifica incepand cu 2007, cand va fi lansat Windows Vista, cea mai recenta versiune a sistemului de operare Windows. ROMPRES

Alternativa mai veche la Microsoft Office

O alternativa la Microsoft Office a fost promovata in luna septembrie anul trecut, cand a fost lansata colectia Ability Office Professional 4, o colectie compacta de sapte aplicatii software, care ofera un pachet de programe utilizabil la birou si acasa pentru editare text, calcul tabelar, editare foto si imagine, organizarea albumelor cu imagini digitale, administrare baze de date si desen. Ability Write, Ability Spreadsheet, Ability Database si Ability Presentation reprezinta cele patru optiuni care sant compatibile cu Microsoft Word,Microsoft Excel, Microsoft Access si respectiv PowerPoint.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
S-a deschis sezonul turistic in Delta Dunarii si judetul Tulcea