E-mail-ul a devenit cel mai eficient mod de raspandire a virusilor descarcati de catre internauti de pe site-urile capcana.
Intr-un clasament realizat de serviciul ThreatSense.net, care a facut o analiza la nivel global a celor mai nocivi virusi de pe piata IT, lideul este reprezentat de Win32/Swizzor, care ocupa primul loc in clasamentul lunii mai, cu 3,78% din totalul detectiilor realizate de sistemul antivirus NOD32. Swizzor actioneaza asemanator programelor spyware, instalandu-se fara consimtamantul utilizatorului. Periodic, sunt generate cateva sute de variante ale acestui troian, de aceea este foarte importanta existenta unui sistem antivirus proactiv.

Cel de-al doilea loc este reprezentat de Win32/Brontok.B, un vierme informatic care se propaga atat prin intermediul e-mail-ului cat si prin procesul de comunicare din interiorul unei retele neprotejate.

Win32/Netsky Q ocupa locul trei in clasament, familia viermilor informatici Netsky inregistrand in ultimele luni cea mai mare frecventa de propagare dintre amenintarile de acest tip, versiunea Q aflandu-se in varful clasamentului. Nocivul Kamasutra sau Win32/VB.NEI, a fost detectat ca fiind cel de-al patrulea virus ca numar de detectari celelalte locuri pana la 10 fiind ocupate de Win32/Adware, Win32/Exploit.WMF, Win32/Rbot, Win32/Adware.180Solutions, Win32/Adware.HotBar si Win32/Ani.gen.

ThreatSense.net reprezinta un sistem de avertizare online, integrat sistemului antivirus NOD32, ce colecteaza informatii valoroase in ceea ce priveste infiltrarile curente, in mod direct, de la utilizatorii din intreaga lume. Sistemul furnizeaza informatii globale care reprezinta o optiune aleasa de catre utilizator. Daca el decide sa trimita informatia, aceasta ramane anonima, dar toate documentele si fisierele ce contin date importante sunt excluse din procesul de trimitere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri