IBM investeste 6 miliarde de dolari in India

IBM Corp. a anuntat, luni, ca va tripla investitiile in India, in urmatorii trei ani, acestea urmand a ajunge la 6 miliarde dolari (4,6 miliarde euro), ca urmare a faptului ca India e pe cale sa devina unul dintre pilonii retelei globale a celor mai mari companii de computere

Investitiile se vor concretiza in special in construirea unui centru de furnizare a serviciilor in Bangalore, hubul indian al tehnologiei, precum si in crearea unui centru de cercetare si inovatie in telecomunicatii pentru clientii IBM din intreaga lume, a declarat presedintele si in acelasi timp directorul executiv al IBM, Sam Palmisano. Palmisano a sugerat ca are in vedere si o crestere a numarului angajatilor din Bangalore, conform informatiilor oferite de Rompres. In ultimii trei ani, compania a investit peste doua miliarde dolari (1,5 miliarde euro) si a angajat mai mult de 30.000 persoane, in India, ridicand numarul total al personalului din tara sud-asiatica de la 9.000 la 42.000, la momentul actual.

Microsoft a anuntat, in decembrie, ca va mai adauga inca 3.000 de angajati la cei 4.000 existenti deja, in India, in filialele sale. Compania americana are o vedere in perspectiva asupra Indiei, tara cu un miliard de locuitori si cu o economie robusta, cu un urias potential de crestere. In decursul celei de-a patra calatorii in India din decembrie, presedintele companiei, Bill Gates, a detaliat proiectele de investitii in valoare de 400 milioane de dolari, in India, in urmatorii ani.

De asemenea, Dell Inc., cel mai mare producator mondial de computere personale, intentioneaza sa-si dubleze numarul de angajati din India, pana la 20.000 de persoane, in urmatorii trei ani, a declarat fondatorul si presedintele grupului Dell, Michael Dell. 'Ne vom dubla personalul actual in urmatorii trei ani... Exista o oportunitate fantastica de atragere de talente pe aceasta piata', a declarat Michael Dell cu prilejul unei vizite la Bangalore. in prezent, Dell are 10.000 de angajati in India si patru call-centere (Bangalore, Hyderabad, Mohali si New Delhi), o facilitate de testare a produselor si un centru de dezvoltare software.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri