Cresterea anuala a pietei tehnologice din Romania a fost, in ultimii ani, cu aproximativ 10% mai mare decat in celelalte tari europene. Cu toate acestea, indicatorii ne situeaza, inca, la urma listei tarilor in curs de aderare.

"Este foarte important ca, in anii trecuti, domeniul IT&C in Romania a aratat o dezvoltare mai mare decat in tarile europene, in general. A fost o crestere anuala in jur de 10% in IT&C. Indicatorii ne situeaza cam la urma listei tarilor in curs de aderare la UE la utilizarea calculatorului, utilizarea Internet-ului, prezenta calculatorului in gospodarii", ne-a declarat ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Zsolt Nagy. Pentru Nagy, acest fapt este un motiv in plus pentru a continua programele incepute in 2004 si pentru a demara noi programe in 2005. Astfel, va fi continuat proiectul de acordare a subventiilor de 200 de euro pentru achizitionarea de calculatoare noi de catre elevi si studenti. Alt program de anvergura al MCTI este "Economia bazata pe cunoastere", realizat in colaborare cu Banca Mondiala, prin care unitatile de invatamant din 300 de localitati vor fi dotate cu calculatoare.

Recent, a fost facut public clasamentul global privind gradul de pregatire pentru utilizarea tehnologiei informatiei, clasament in care Romania a urcat opt locuri, fata de anul trecut.

Cuvintele de ordine in UE: competitivitate si concurenta

"Important este ca in acesti doi ani pe care ii avem la dispozitie pana la aderare sa fie pregatite firmele din domeniu pentru o concurenta mai severa, ca toate companiile din industrie din Romania sa acceada la fonduri si finantari europene, pentru a-si pastra competitivitatea si dupa aderare. In acesti doi ani trebuie sa indemnam companiile mici si mijlocii sa adopte noile tehnologii si sa cream astfel o cerere mai mare pe piata pentru produsele de software si pentru servicii de software. Dorim sa stimulam concurenta atat pe IT, cat si pe comunicatii. Toate reglementarile si deciziile la nivel legislativ dorim sa le luam in sensul cresterii concurentei si a scaderii preturilor. Acestea sunt cuvintele de ordine in UE: competitivitate si concurenta. Altfel ajungem in situatia in care ramanem in urma", ne-a mai spus Nagy.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri