Editia din acest an a CeBIT a prilejuit lansarea de catre Samsung Electronics a celui mai mare televizor din lume cu plasma, cu diagonala de 102 inci. Pentru romanul obisnuit, achizitionarea unui astfel de televizor in viitorul apropiat ar presupune rezolvarea unei probleme spinoase: diagonala de peste 2,5 metri face ca aceasta minune a tehnicii sa ocupe o buna parte din peretete unei camere obisnuite dintr-un apartament normal. Samsung Electronics a mai lansat si cel mai mare televizor DLP de larg consum din lume, de 71 de inci.

Modelul PDP TV de 102 inci are speakere inalte personalizate (tall-boy style) si un rack specializat pentru componente. Modelul Samsung DLP TV de 71 inci are o rezolutie de 1920 x 1080 si un raport de contrast ridicat (10,000:1). Acest DLP TV converteste orice input in display progresiv 1920 x 1080.

Tot la aceasta editie a CeBIT, Samsung a lansat primul telefon 3G cu camera de 3 megapixeli. Telefonul mobil SGH-Z700 are caracteristici 3G complete, intre care videotelefonie, videostreaming si videomesagerie. Terminalul SGH-Z700 permite utilizatorului sa rasuceasca ecranul LCD si sa faca fotografii la fel cum ar face cu o camera digitala. Camera de 3 megapixeli are zoom digital 8 x si suporta MPEG4, H.263, Real. Display-ul principal LCD este QVGA.

Aceeasi companie a anuntat ca va lansa pe piata europeana cinci noi playere audio digitale. Astfel, vor fi disponibile pe piata modelele YH-J70, YH-J50, YP-T8 si YP-F1. De exemplu, player-ul multimedia YH-J70 este un dispozitiv personal de divertisment care nu numai ca poate rula muzica de inalta calitate, dar este dotat cu functie pentru jocuri si capabilitati de playback MPEG4. Utilizatorul poate descarca fisierele cu filme in format MPEG4 si le poate viziona cu ajutorul acestui dispozitiv. Player-ul are un design compact, dar functia de playback pentru fisiere multimedia permite afisarea pe un TFT-LCD de 1,8".

Echipamentul contine un hard disk de mare capacitate, de 20 sau 30 GB, care poate stoca pana la 5.000/7.000 melodii. Functia USB Host permite si conectarea altor dispozitive digitale la YH-J70, fara a mai trece printr-un PC. Imaginile fotografiate cu camere digitale pot fi transferate direct in YH-J70 prin USB, pentru a fi vizionate.

Producatorul coreean a mai lansat la CeBIT Sa doua noi imprimante. Modelele SPP-2020/2040 sunt foto-imprimante format A6 extrem de compacte, SPP-2040 suportand toate functiile de editare in absenta unui PC.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri