Rezultatele financiare publicate de gigantii din telecom Orange si Vodafone releva nu doar dinamica veniturilor de anul acesta, ci si evolutia portofoliului de clienti.

Compania Orange avea 10,2 milioane clienti la finalul lunii iunie, fata de 10,283 milioane la sfarsitul anului trecut. [Vezi rezultatele Orange publicate astazi]

"Se inregistreaza o tendinta de migrare a utilizatorilor dinspre cartele preplatite catre abonamente. Astfel, in ultimele 12 luni umarul de abonati a crescut cu peste 6%", spun oficialii Orange Romania.

Spre comparatie, numarul de clienti ai Vodafone Romania a crescut cu 57.064 in primul trimestru al anului fiscal 2013-2014, perioada aprilie-iunie, fata de trimestrul precedent, intervalul ianaurie-martie, la 8,138 milioane de clienti. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, numarul de clienti a crescut cu 339.943.

La 30 iunie, abonatii serviciilor Vodafone reprezentau 40,4% din baza de clienti, iar utilizatorii de cartele preplatite 59,6%. Utilizatorii serviciilor prepay au inregistrat o crestere de 0,3 puncte procentuale fata de trimestrul precedent si cu 2,6 puncte procentuale comparativ cu perioada similara a anului trecut. [Vezi rezultatele financiare anuntate de Vodafone]


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cel mai mare producator roman de materiale de constructii nu vede criza
Setari Cookie-uri