Procuratura din statul american New Jersey a pus sub acuzare patru rusi si un ucrainean, care au spart retelele informatice ale unor mari retaileri, intre care Carrefour si 7-Eleven, in cea mai mare schema de hacking din istoria SUA, relateaza Bloomberg, potrivit Mediafax.
Procurorii din New York au inculpat intr-un caz separat pe unul dintre cei cinci, precum si pe un alt rus, pentru un alt atac informatic impotriva Nasdaq OMX Group si a 800.0000 de conturi bancare de la Citigroup si PNC Financial Services Group.

Barbatii au conspirat cu Albert Gonzalez, un hacker din Miami condamnat la 20 de ani de inchisoare.

Inculpatii sunt Vladimir Drinkman, 32 de ani, din Moscova, Aleksandr Kalinin, 26 de ani, din St. Petersburg, Roman Kotov, 32 de ani, si Dmitri Smilianets, 29 de ani, din Moscova, si Mihail Ritikov, 26 de ani, din Odesa, Ucraina.

Kalinin a fost inculpat si in cazul din New York, impreuna cu un alt rus, Nikolai Nasenkov.

Cei cinci inculpati din New Jersey au conspirat "intr-o schema la nivel mondial, care a avut ca tinta retele corporatiste majore, au furat codurile a peste 160 de milioane de carduri de credit si au provocat astfel pierderi de mai multe sute de milioane de dolari", a declarat Paul Fishman, procuror sef in New Jersey.

Gruparea a tintit companii care proceseaza date financiare si retaileri.

"Cei cinci au operat o organizatie prolifica de hacking, care a penetrat retele IT protejate ale celor mai mari companii de procesare a platilor, de retail si institutii financiare la nivel mondial", potrivit documentelor de acuzare ale tribunalului federal din Newark, New Jersey.

Ei sunt acuzati de furtul numelor si parolelor utilizatorilor, a informatiilor personale de identificare si a numerelor cardurilor de credit si de debit.

In cazul din New York, procurorii afirma ca inculpatii, dupa ce au furat datele, le-au vandut unor persoane care le-au comercializat pe forumurile online sau catre niste persoane sau organizatii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri