Principalii operatori telecom de pe piata locala au castigat contracte in valoare totala de 8 milioane de euro cu statul in prima jumatate a acestui an. Cele mai banoase contracte au fost castigate de Romtelecom, acestea totalizand 3,93 mil. de euro, conform informatiilor publicate pe E-licitatie.ro.
Rezultatele sunt foarte bune, indicand o revenire a “apetitului” din partea statului pentru noi investitii, comparat cu anul 2012.

Astfel, in primele opt luni ale anului 2012, Romtelecom atragea contracte in valoare de doar 134.000 de euro cu statul roman, dupa cum scria la acea data Wall-Street.ro.

In primele sase luni ale anului curent, Romtelecom a atras contracte in valoare de 3,93 mil. de euro cu statul roman. Cel mai mare contract ca valoare este cel incheiat cu Ministerul Administratiei si Internelor, in valoare de 11,9 mil. lei (2,7 mil. euro).

Orange Romania, cel mai mare operator mobil de pe piata, a inregistrat contracte in valoare de 2,27 milioane de euro cu statul roman in prima jumatate a anului curent.

Cel mai mare contract semnat de Orange Romania este cu Apa Nova Bucuresti, contract de 950.000 de euro. Operatorul telecom ofera servicii de telefonie si transmisie de date pentru Apa Nova.

Vodafone Romania a semnat contracte in valoare de 1,51 mil. euro cu statul roman in perioada mentionata. Cel mai banos contract este semnat cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala, avand o valoare de 4,57 mil. lei (1,03 mil. euro).

Cosmote, companie sora cu Romtelecom, cu actionariat elen, a atras contracte in valoare de 276.000 euro. Cel mai mare este semnat cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale, valorand 231.300 de euro.

UPC Romania nu a incheiat decat un contract cu statul roman, in valoare de 4.400 de lei.

RCS&RDS nu a incheiat niciun contract cu institutii de stat in perioada mentionata.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri