Samsung neaga faptul ca ar fi incercat sa falsifice testele de performanta (benchmark) ale cip-ului telefonului Galaxy S4 pentru a afisa rezultate mai bune. Afirmatia companiei asiatice vine dupa ce un cercetator a subliniat ca in conditii reale, procesorul ruleaza la viteze mult mai mici, scrie Bbc.co.uk.
Testul are in prim plan cipul Exynos 5 Octa folosit in versiunea din Coreea de Sud si din alte tari internationale unde terminalul mobil este pus spre vanzare. In SUA si in Marea Britanie, cipul nu este folosit, fiind inlocuit cu unul similar al Qualcomm.

Problema a fost ridicata de un contributor al forumului Beyond3D, sambata. Utilizatorul spune ca procesorul nu ruleaza la viteze de 533 Mhz.

Descoperirile forumistului au fost confirmate de firma de cercetare specializata Anandtech care a subliniat ca frecventa mai ridicata apare doar in anumite conditii. “Se pare, intr-adevar, ca Samsung a folosit anumite benchmark-uri si a optimizat la maxim procesorul, pentru a rezulta cele mai bune grafice posibil”.

Samsung a negat vehement informatiile, spunand ca frecventa maxima a procesorului grafic scade in mod automat in cazul anumitor aplicatii si jocuri care ar putea duce la supraincarcarea device-ului, daca acele aplicatii ruleaza mult timp in full-screen. In mod normal insa, Galaxy S4 a fost construit pentru a permite o frecventa de maxim 533 MHz.

Analistii considera ca adevarul sau minciuna din spatele acestor afirmatii nu vor influenta vanzarile terminalului, in general utilizatorii nefiind interesati de astfel de amanunte tehnice, scrie BBC.co.uk.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri