Compania de telefonie prin Internet Net2Phone a intentat un proces pentru incalcarea de patent impotriva rivalului sau Skype Technologies si companiei mama, eBay.

Net2Phone pretinde ca Skype incalca patentul sau cu nr. 6.108.704. Pantentul Voice over Internet Protocol (VoIP) a fost inscris de Net2Phone in august 2000.
Procesul Net2Phone vine in contextul in care industria VoIP inregistreaza o infuzie de noi intrati pe piata, de la companii mari la firme nou infiintate si furnizori traditionali de servicii Internet.

Net2Phone sustine ca Skype, o subsidiara a eBay, a incalcat patentul "point-to-point Internet Protocol". Patentul acopera schimbul de adrese IP intre unitatile de procesare pentru a stabili o comunicatie directa intre dispozitive via Internet.

Skype utilizeaza o tehnologie peer-to-peer pentru a opera serviciul sau VoIP, in timp ce companii precum Vonage si AT&T utilizeaza un sistem care este gestionat central pentru transferul de apeluri catre retelele traditionale de telefonie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si