Cota de piata a iPad a scazut aproape la jumatate in trimestrul al doilea, la 32%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar tableta a ramas pe primul loc in lume, in timp ce Samsung a inregistrat cresteri puternice, potrivit datelor firmei de cercetare a pietei IDC, relateaza MarketWatch.
iPad a avut cele mai mari vanzari din piata in trimestrul al doilea, cu o cota de 32% din livrarile globale de 45 de milioane de unitati. Cota de piata a iPad a scazut insa puternic, de la 60% in aceeasi perioada a anului trecut.

Apple a vandut 15 milioane de iPad-uri in trimestrul al doilea, in scadere cu 14% fata de intervalul similar al anului trecut.

Vanzarile de tablete ale Samsung au urcat de patru ori, la 8,1 milioane de unitati, conferind companiei sud-coreene o cota de piata de 18%, fata de 5% in urma cu un an, scrie Mediafax.

Piata tabletelor este in dezvoltare, iar vanzarile producatorilor pot sa creasca sau sa scada rapid din acest motiv, a declarat Ryan Reith, analist la IDC.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri