Samsung Electronics a inceput recent in Statele Unite si Coreea de Sud procedurile pentru a inregistra marca "Galaxy Gear" si brevete asociate, produsul fiind schitat drept un dispozitiv de tipul ceasului de mana cu ecran flexibil, conectat la internet, cu functii de telefonie mobila si mesagerie.
Samsung noteaza, in documentele depuse la oficiul american pentru inregistrarea inventiilor si marcilor, ca marca Galaxy Gear va fi asociata unui "accesoriu digital electronic sub forma unui ceas de mana, banderola sau bratara capabil sa ofere acces la internet, sa trimita si sa primeasca apeluri telefonice, emailuri si mesaje", potrivit Wall Street Journal.

In Coreea de Sud, documentatia depusa pentru inregistrarea drepturilor de proprietate intelectuala descrie "un telefon care poate fi infasurat pe incheietura mainii utilizatorului".

"Designul se refera la un obiect construit din ecrane flexibile si materiale elastice care pot fi utilizate atat infasurate in jurul incheieturii mainii, cat si pe o supfata plana", se arata in documentele Samsung.

Dosarul cuprinde si o serie de schite care descriu un smartphone sub forma unui ceas de mana, vazut din diverse unghiuri.

Reprezentantii Samsung au refuzat sa comenteze informatiile, scrie Mediafax.

Conceptul unui ceas de mana cu functii de smartphone este insa cunoscut, iar zvonurile din industrie si informatiile aparute pe surse in presa internationala indica de ceva timp ca Apple si Samsung dezvolta astfel de produse.

Sony a prezentat in luna iunie un "ceas inteligent" care poate comunica cu majoritatea smartphone-urilor cu sistem de operare Android.

Analistii care urmaresc industria ecranelor considera ca productia in masa a display-urilor flexibile nu va fi posibila decat peste doi ani, perspectiva care ridica semne de intrebare legat de data la care ar putea sa apara pe piata un astfel de produs.

O alta problema ar fi bateria. Intr-un interviu publicat in acest an, directorul general al Samsung SDI, compania care produce bateriile smartphone-urilor Galaxy, a declarat ca dezvoltarea unei baterii flexibile viabile va dura inca trei-patru ani. El a precizat insa ca o baterie cu forma usor curbata, care va putea fi utilizata intr-un telefon de forma unui ceas de mana, va fi gata in a doua jumatate a acestui an.

Samsung a anuntat recent un eveniment pentru data de 4 septembrie, al Berlin, unde este asteptata lansarea Galaxy Note III, al treilea produs din familia de gadget-uri aflate la granita dintre smartphone si tableta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri