Vanzarile HP Romania din primele doua trimestre ale anului financiar 2006 au crescut cu 53,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut
Toate departamentele HP Romania au fost profitabile in prima jumatate a anului financiar 2006, potrivit companiei.

Departamentul de Solutii Tehnologice al HP Romania furnizeaza solutii complexe pentru infrastructuri IT, elemente de stocare, servere, software de management si servicii, construindu-si o competenta solida in segmente de piata precum telecomunicatii, sectorul financiar-bancar, sectorul public si industrie. Veniturile totale ale acestui departament au crescut cu peste 70% in prima jumatate a anului 2006, fata de aceeasi perioada a anului financiar anterior.

HP a inregistrat o crestere spectaculoasa de peste 174% a veniturilor provenite din vanzarea solutiilor de stocare. Aceasta crestere s-a datorat, in principal, proiectelor implementate in zona bancara, a telecomunicatiilor si in sectorul public, precum si datorita distributiei de solutii comerciale si pentru sectorul IMM.

De asemenea, HP si-a mentinut pozitia de lider pe piata serverelor, veniturile obtinute in acest segment crescand cu peste 83% in prima jumatate a anului financiar 2006, fata de aceeasi perioada a anului financiar anterior.

In segmentul de consultanta si integrare de solutii in telecomunicatii, in sectorul financiar-bancar si in cel public, HP Romania a inregistrat, in primele doua trimestre ale anului curent, o crestere semnificativa a veniturilor de 107%, fata de aceeasi perioada a anului anterior.

Cresterea veniturilor operationale in cadrul departamentului de Servicii Tehnologice afost de69% in prima jumatate a anului financiar 2006, fata de aceeasi perioada a anului financiar anterior.

In continuare, strategia noastra este sa crestem acolo unde se adauga valoare. Noi respectam piata si clientii si suntem preocupati sa ne dezvoltam in directia in care simtim un interes mai mare din partea clientilor: consultanta, servicii de externalizare si servicii de suport tehnic, instalare si configurare, a mai declarat Radu Enache, Director General al Hewlett-Packard Romania.

De asemenea, anul acesta a marcat o crestere substantiala a serviciilor oferite de echipa HP din cadrul Global e-Business Center in exteriorul tarii, in Europa, Africa, Asia Centrala si Orientul Apropiat.

Laurent Poujol, Directorul Centrului de Externalizare a Proceselor de Afaceri din Bucuresti, a declarat ca aceasta echipa formata deja din peste 500 de specialisti ofera servicii de gestiune a comenzilor atat pentru vanzarile directe, cat si pentru cele indirecte, servicii de suport post vanzare, servicii de administrare a contractelor de suport, precum si servicii de administrare a contractelor partenerilor si clientilor HP, servicii de intretinere de baze de date si alte servicii administrativ-financiare.

Departamentul de Sisteme Personale a inregistrat in prima jumatate a anului financiar 2006 o crestere solida a veniturilor de85,2% fata de aceeasi perioada a anului anterior,dovada a excelentei colaborari cureteaua de parteneridin intreaga tara. Cea mai spectaculoasa crestere a fost inregistrata in segmentul calculatoarelor portabile (178%), in timp ce livrarile de statii grafice si calculatoare desktop au crescut cu 70% si, respectiv 38%.

Este un fapt obiectiv ca, fiind primul furnizor al pietei de hardware, software si solutii, HP are responsabilitatea de a servi toti clientii potentiali din Romania. in aceste conditii, parteneriatele sunt extrem de importante pentru HP, care si-a consolidat deja o bogata retea de parteneri locali, incluzand 7 distribuitori, 42 parteneri locali si peste 500 reseleri.

Suntem multumiti ca strategia noastra non-oportunista isi arata rezultatele. Deoarece nu ne-am concentrat excesiv pe un singur segment de piata in detrimentul celorlalte, am reusit sa crestem constant si sigur, declara Razvan Mosoiu, Director Departament Calculatoare Personale al Hewlett-Packard Romania. Avem cea mai bine dezvolata retea de parteneri si, prin urmare, suntem foarte increzatori in viitor.

O crestere semnificativa a veniturilor a inregistrat si Departamentul de Solutii de Imprimare si Prelucrare a Imaginii.

Cresterea valorica totala in primele doua trimestre financiare ale anului 2006 a fost de 22,6% pentru echipamentele de imprimare si prelucrare a imaginii, si de 29,3% pe partea de consumabile, comparativ cu aceeasi perioada a anului fiscal 2005.

HP si-a mentinut pozitia de lider pe piata romaneasca destinata echipamentelor de imprimare si prelucrare a imaginii, atat din punct de vedere calitativ, prin dezvoltarea cererii pentru produse complexe si solutii usor de adoptat in mediile de business sau acasa, cat si cantitativ.

Businessul de multifunctionale s-a triplat fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Evolutii spectaculoase au avut loc si pe imprimante laser, cu cresteri valorice de peste 30%, cu accent pe laserele color unde cresterea a fost de 50%, a mentionat Irinel Ilie, Director Departament de Solutii de Imprimare si Prelucrare a Imaginii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri