Cei mai mari 10 producatori de echipamente de telecomunicatii de pe piata locala au avut anul trecut afaceri de 525 de milioane de euro, de trei ori mai putin fata de 2011, conform datelor de la Ministerul Comunicatiilor.
Scaderea importanta a veniturilor primilor zece jucatori in domeniu fata de 2011 a fost determinata de diminuarea cifra de afaceri a Nokia Romania de la 968,3 milioane de euro in urma cu doi ani la aproape 6 milioane de euro anul trecut. Nokia si-a inchis in toamna lui 2011 fabrica pe care o detinea in comuna clujeana Jucu relocandu-si productia din aceasta zona pe piata asiatica.

Pe de alta parte, o alta scadere importanta a veniturilor a fost inregistrata de Alcatel Lucent, grupul diminuandu-si businessul cu in jur de 26% anul trecut si ajungand astfel la circa 57,2 milioane de euro.

In ceea ce priveste profitabilitatea, cea mai importanta schimbare a fost in cazul chinezilor de la Huawei Technologies, care au raportat pierderi de 17,7 milioane de euro in 2012. Pierderile companiei s-au adancit in contextul in care Huawei a deschis anul trecut un centru de servicii global in care a investit sase milioane de euro si in care in prezent lucreaza 400 de oameni.

Cei mai mari zece producatori de echipamente telecom au avut anul trecut 6.300 de angajati, mai putin cu 500 fata de 2011, potrivit Ministerului de Finante.

Sursa foto: http://www.net-city.ro/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri