Telecomunicatiile constituie principalul domeniu in care s-a investit in ultimii patru ani, acest sector beneficiind, in perioada 1 octombrie 2001 - 30 aprilie 2006, de 57 de proiecte, cu o valoare angajata de 1,306 miliarde dolari, reprezentand 23,54 la suta din totalul investitiilor, conform Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS).

De asemenea, telecomunicatiile au reusit, astfel, sa surclaseze domenii ca serviciile, industria lemnului, celulozei si hartiei, comertul, industria energetica, industria constructoare de masini si constructiile.

"Prima pozitie pe care telecomunicatiile o ocupa in topul investitiilor demonstreaza atat succesul politicilor Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, cat si progresul facut de societatea romaneasca in adoptarea si utilizarea noilor tehnologii. Potentialul pietei telecomunicatiilor este enorm si in viitor nu ne putem astepta decat la evolutii cel putin la fel de spectaculoase. Marile privatizari la care lucram, in prezent, vor fi inca un bun barometru in ceea ce priveste atractivitatea acestui domeniu, in care am acumulat deja experiente suficiente pentru a sti cum sa maximizam orice profit in favoarea statului si a consumatorilor romani", a declarat ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Zsolt Nagy.

Dezvoltarea si utilizarea pe scara larga a tehnologiilor informationale si de comunicatii au un rol-cheie in atingerea obiectivelor de guvernare. Obiective strategice, cum ar fi incurajarea utilizarii celor mai noi tehnologii informationale in economia romaneasca, consolidarea industriei IT&C, cresterea performantei institutionale a administratiei publice si cresterea confortului cetatenilor nu pot avea loc in lipsa unor investitii sustinute, pe care Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei s-a angajat sa le sprijine de fiecare data.