Peste 60% dintre romani utilizeaza cel putin o data pe zi dispozitivele mobile personale in interes de serviciu, iar jumatate dintre companiile private incurajeaza aceasta tendinta, potrivit estimarilor SAP Romania, subsidiara locala a SAP AG, liderul mondial pe piata de solutii software de business.
Printre cele mai active companii care permit aceasta practica se numara cele din domeniul media, retail si productie, insa majoritatea omit implementarea unor solutii de securitate si gestiune integrata a dispozitivelor mobile, situatie care expune organizatiile la riscuri considerabile.

„Cele mai multe companii care incurajeaza angajatii sa utilizeze propriile dispozitive mobile in interes de serviciu nu constientizeaza riscurile cauzate de pierderea sau furtul acestora si considera angajatii principalii responsabili privind securitatea informatiilor stocate. Accesul neautorizat la date confidentiale din partea unor persoane necunoscute reprezinta unul dintre cele mai mari riscuri la care companiile se expun in momentul utilizarii dispozitivelor mobile”, a explicat Vlad Stanescu, SAP Mobility Solutions.

Informatiile de business sunt de cele mai multe ori transmise prin email si stocate individual, pe dispozitive mobile personale sau pe site-uri terte de transfer de fisiere, insa aceste metode sunt considerate nesigure de catre departamentele IT din cadrul companiilor. Potrivit unui studiu international, 80% dintre angajati acceseaza documente cand sunt in afara companiei; 66% utilizeaza platforme terte pentru transferul fisierelor, iar aproape 90% dintre acestia nu cer acordul personalului IT si 77% utilizeaza propriile dispozitive mobile pentru serviciu.

Astfel, principalele aspecte ce trebuie avute in vedere in momentul utilizarii dispozitivelor mobile personale in interes de serviciu sunt comunicarea si conectarea securizata la retelele organizatiei, criptarea datelor rezidente pe dispozitive, precum si administrarea sau urmarirea acestora la distanta. In acest sens, companiile trebuie sa se orienteze catre implementarea unor solutii specifice, de ultima generatie, care sa asigure administrarea si securizarea tuturor dispozitivelor mobile din companie, indiferent de tipul platformei mobile folosite.

In 2012, SAP a inregistrat o cifra de afaceri la nivel global de peste 16,2 miliarde de euro, solutiile si tehnologiile SAP fiind utilizate de peste 232.000 de clienti in 188 de state din intreaga lume.

In Romania, producatorul a realizat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 23 de milioane de euro, in crestere cu peste 40% fata de anul anterior. Compania lucreaza cu peste 400 de companii la nivel local.

Printre cei mai importanti concurenti ai SAP Romania se numara companii precum Oracle, Microsoft, Totalsoft, Siveco.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri