Oracle isi extinde portofoliul de aplicatii pentru planificarea lantului de distributie (supply chain planning) o data cu achizitia Demantra, furnizor de varf de solutii de previzionare si planificare a cererilor.
Demantra ofera solutii de gestiune a cererilor, planificare a vanzarilor si a operatiunilor, planificare a promotiilor si optimizare, pe baza capabilitatilor de analiza si colaborare.

Pe baza acestora si impreuna cu aplicatiile Oracle de distributie si ERP, clientii pot gestiona proactiv operatiunile complexe, globale de distributie. ôOracle si produsele complementare ale Demantra vor asigura procese de afaceri adaptate pentru a permite o previzionare si planificare eficienta a cererilor de distributie. Companiile vor putea reduce costurile totale, beneficiind totodata de un sistem integrat si planificat al proceselor de afaceriö, a declarat Rick Jewell, senior vice-president Dezvoltare de Aplicatii, Oracle Corporation.

Incheierea achizitiei este prevazuta pentru iunie 2006 si este supusa unor conditii de finalizare. Detaliile financiare ale tranzactiei nu au fost dezvaluite. Corporatia Oracle este cea mai mare companie de software pentru mediul enterprise din lume.