Utilizatorii Windows au posibilitatea sa testeze acum prima versiune oficiala a Vista, sistemul de operare creat de cel mai mare producator de software din lume, Microsoft, scrie BBCNews.
Asfel, după o perioada lunga de timp in care sistemul a fost disponibil unui numar limitat de persoane, gigantul software ofera posibilitatea de a descarca versiunea beta pe Internet a noului program.

In acelasi timp, milioane de admiratori ai tehnologiei vor descarca sistemul de operare de pe Internet si-l vor incerca pentru o perioada determinata, acestia fiind incurajati sa trimita evaluari in urma acestui experiment.

Reprezentantii celui mai mare producator de software din lume vor oferi asadar trei tipuri de sisteme de opearare Vista clientilor obisnuiti, doua se vor adresa companiilor, iar un model va fi creat exclusiv pentru pietele emergente, dar la un pret mai redus.

“Vom oferi consumatorilor exact acelasi numar de modele ca in cazul Windows XP, insa diferentierea se va produce in functie si de alti factori,” a precizat reperezentantul Microsoft Barry Goffe.”In acest sens, nu dorim sa fortam clientii sa achizitioneze produse de care nu au nevoie sau care nu le vor satsisface toate necesitatile profesionale,” a completat acesta.

Oficialii gigantului Microsoft preconizeaza ca odata cu lansarea generatiei urmatoare a sistemului de operarea Windows, 200 de milioane de calculatoare cu Windows Vista preinstalat sa fie livrate in intreaga lume in numai 2 ani.

Potrivit companiei de studiu Goldman Sachs, Windows Vista ar putea genera cresteri majore ale veniturilor Microsoft, in primul an si jumatate, estimandu-se venituri ce depasesc un miliard de euro.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si