Segmentul serviciilor reactioneaza pozitiv la evolutia economiei si in urmatoarea perioada se vor vedea rezultate concretizate in cifre de afaceri in crestere, a declarat pentru wall-street.ro, Bogdan Pelinescu, managing director Luxoft Romania, unul dintre cei mai mari jucatori de software de pe piata locala, cu afaceri de circa 21,1 milioane de euro anul trecut.

Economia Romaniei a crescut in prima jumatate a acestui an cu 1,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, atat pe serie bruta cat si pe serie ajustata sezonier, conform primelor estimari al Institului National de Statistica. Pe de alta parte, Produsul intern brut al Romaniei a fost in trimestrul al doilea, in termeni reali, mai mare cu 0,3% comparativ cu primele trei luni ale anului si cu 1,3% fata de perioada similara a anului trecut.

„Da, avansul din economie s-a vazut si in businessul nostru"
„Da, avansul din economie s-a vazut si in businessul nostru, pentru ca previzionam o crestere a cifrei de afaceri si in acest an, o evolutie consecventa din 2011 incoace. Desi multe dintre proiectele noastre sunt dezvoltate pentru clienti din afara tarii, stabilizarea climatului economic din Romania este benefica pentru toti jucatorii din piata, indiferent de industria in care activeaza. Segmentul serviciilor, din care facem parte si noi, reactioneaza pozitiv la evolutia economiei si sunt convins ca vom vedea si rezultate, concretizate in cifre de afaceri in crestere”, a explicat Bogdan Pelinescu (foto).

Luxoft este intre primii zece jucatori de software de pe piata locala, cu afaceri de 21,l milioane de euro anul trecut si un profit net de 3 milioane de euro, conform Ministerului de Finante. Pe de alta parte, compania a avut in 2012 un numar mediu de 670 de angajati.
Grupul Luxoft a intrat pe piata locala in 2008 prin achizitia ITC Networks, iar in prezent are peste 800 de angajati si 40 de proiecte in curs pentru clienti din Europa, Asia si America de Nord.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Bunicii clujeni, invatati cu bani de la primarie sa utilizeze Facebook