EuroGSM, cel mai mare retailer al operatorului de telefonie mobila Orange Romania, a inregistrat o crestere de circa 5% pentru vanzarile de telefoane si de 10% pe segmentul de accesorii, a declarat pentru wall-street.ro, Zoltan Halmai, directorul comercial al retelei de magazine.

Economia Romaniei a crescut in prima jumatate a acestui an cu 1,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, atat pe serie bruta cat si pe serie ajustata sezonier, conform primelor estimari al Institului National de Statistica. Pe de alta parte, Produsul intern brut al Romaniei a fost in trimestrul al doilea, in termeni reali, mai mare cu 0,3% comparativ cu primele trei luni ale anului si cu 1,3% fata de perioada similara a anului trecut.

“In primul semestru din 2013 am inregistrat cresteri cu circa 5% la vanzari de telefoane si aproximativ 10% la accesorii, respectiv cartele de reincarcare. Usoara crestere a PIB-ului nu indica neaparat un nivel de trai mai bun si cu siguranta nu ne-a influentat evolutia. Aceasta se datoreaza cererii actuale din piata telecom, prin cresterea interesului pentru smartphones si tabletele”, a afirmat Halmai.

El a adaugat ca acum este mai increzator decat la inceputul anului in privinta evolutiei economiei in urmatoarele luni.

EuroGsm este unul dintre cei mai mare retailer de telefoane si accesorii, cu o retea de 113 magazine in 80 de orase. Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 22,9 milioane de euro si un profit net de 2,6 milioane de euro. De asemenea, compania avea anul trecut un numar mediu de 470 de angajati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Vodafone, Telekom, Orange si RCS&RDS, amendate cu 1,61 mil. lei