Centrul de cercetare si dezvoltare software Intel Romania a avut afaceri de circa 7,1 milioane de euro anul trecut, comparativ cu 3,8 milioane de euro in urma cu doi ani, arata datele de pe site-ul Ministerului de Finante.
Intel Romania Software Development Center (IRSDC) a fost anuntat in noiembrie 2010, fiind cea mai mare investitie derulata de Intel in Romania, de cateva milioane de euro.

Centrul a fost inaugurat si a devenit complet functional in februarie 2012.

Pe de alta parte, centrul inregistrat la Registrul Comertului cu numele de Intel Software Development SRL a trecut anul trecut pe profit, inregistrand un profit net de 420.000 de euro, comparativ cu pierderi de 135.000 de euro in 2011.

De asemenea, compania a crescut la un numar mediu de 74 de angajati fata de 43 in urma cu doi ani.

Intel are 140 de angajati in centrul de dezvoltare software

In prezent, acesta are in jur de 140 de angajati, mai mult cu 40 de persoane fata de finalul anului trecut, iar conducerea are de gand sa faca noi recrutari.

"Cautam studenti cu baza tehnica foarte buna, dar care adauga peste acest fundament si abilitati de lucru in echipa, de creativitate, oameni care sunt deschisi sa invete, pentru ca este un domeniu in care astazi le stii pe toate, iar intr-un an trebuie sa o iei de la capat. In IT tehnologia se schimba, iar oamenii trebuie sa o ia de la capat mereu, este un domeniu in care tot timpul inveti ceva nou", afirma recent pentru Wall-Street.ro, Monica Ene-Pietrosanu, sefa centrului software al Intel

IRSDC se concentreaza pe tehnologii open-source si solutii software si este impartit in trei divizii: cea de tehnologie open-source, divizia de analiza si tehnologie de platforma si divizia de dezvoltatori pentru platform.

Obiectivul Intel este de a transforma centrul din Romania intr-un hub tehnologic in Europa. IRSDC face parte din reteaua Intel Labs, reteaua europeana a Intel pentru cercetare & dezvoltare, alcatuita din 26 laboratoare in care lucreaza peste 1.500 de specialist in domeniul cercetarii si dezvoltarii.

Intel are in Romania in jur de 350-400 de angajati, dintre care aproximativ 140 lucreaza in centrul de cercetare si dezvoltare software, iar restul in departamentul de marketing si vanzari al producatorului, pentru Wind River si Telmap, companii detinute de Intel.



Sursa foto: Wall-Street.ro (Fotografie realizata de Mircea Dragos)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri