Producatorii sud-coreeni de electronice Samsung si LG pregatesc instalarea unui protocol de dezactivare pe smartphone-uri si tablete, care poate fi executat de la distanta de catre fabricant sau operatorul telecom, pentru a face nefunctional un dispozitiv furat, potrivit Wall Street Journal (WSJ) citat de Mediafax.
Functia ar permite producatorului sau operatorului telecom sa blocheze un dispozitiv furat chiar daca SIM-ul a fost inlocuit sau software-ul a fost modificat.
Ministerul pentru ITC din Coreea de Sud a anuntat ca discuta cu cele doua companii introducerea functiei incepand de anul viitor, pentru a descuraja furtul de smartphone-uri, infractiune aflata in ascensiune.
In Coreea de Sud, smartphone-urile raportate ca furate nu se mai pot conecta la retelele mobile, astfel ca majoritatea dispozitivelor sunt scoase din tara si vandute in strainatate.
Introducerea functiei de dezactivare de la distanta ar anula utilitatea unui dispozitiv odata raportat ca furat.
Producatorii de smartphone-uri cauta de cativa ani solutii care sa descurajeze furturile, in special avand in vedere datele cu caracter personal care pot fi accesate de pe aceste dispozitive. In Statele Unite, un grup de procurori a cerut in luna iunie producatorilor introducerea functiei de dezactivare incepand din 2014.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri