TP-LINK, unul dintre cei mai mari producatori de routere wireless din lumes, a livrat in primele sase luni ale anului curent peste 200.000 de routere wireless, in crestere cu 30% fata de perioada similara a anului trecut.
Compania chineza si-a majorat astfel cota pe piata locala de routere wireless pentru segmentul consumer la peste 60%, mentinandu-si prima pozitie pe acest segment. Evolutia livrarilor a fost influntata atat de cresterea vanzarilor de dispozitive mobile in primul semestru, cat si de cresterea constanta a numarului de conexiuni de acces la Internet.

“In prezent, numarul de conexiuni la Internet este de peste 5 ori mai mare decat cel al routerelor wireless instalate. In acelasi timp, doar anul trecut numarul de conexiuni a crescut cu 8%, potrivit ANCOM, in conditiile in care rata de penetrare la nivel de gospodarii este de sub 50%. Anticipam astfel o crestere de doua cifre a livrarilor noastre de echipamente de wireless routing pentru urmatorii 3 ani, avand in vedere atat evolutia numarului de noi conexiuni la Internet, cat si faptul ca multi utilizatori actuali de Internet vor migra catre echipamente wireless”, a declarat Bogdan Mihalcea (foto), director de vanzari TP-LINK Romania.

Cele mai bine vandute modele de routere au fost cele din gama N150, dar si N300, insa tendinta este de migrare catre modele care asigura viteze de transfer de peste 300 Mbps.

O piata de peste 600.000 de unitati


Pe piata de echipamente de wireless routing pentru consumer, livrarile au totalizat 320.000 de unitati in primul semestru al anului, in crestere cu peste 15% fata de perioada similara a anului trecut. Pentru intreg anul 2013, TP-LINK anticipeaza un volum total de 650.000 de routere wireless livrate, peste estimarea initiala de 600.000 de unitati.

TP-LINK isi propune pentru a doua jumatate a anului mentinerea cotei de peste 60% pe piata de echipamente de wireless routing, odata cu diversificarea portofoliului de echipamente, cat si ca urmare a lansarii serviciului de suport pentru partenerii de distributie.

Compania TP-LINK este prezenta pe piata romaneasca din 2007, prin trei distribuitori oficiali - Despec, Network One Distribution si Royal Computers. Din martie 2013, TP-LINK are reprezentare directa printr-un birou deschis la Bucuresti, dar si un depozit regional care deserveste Romania si alte sase piete din regiune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri