Mai multi designeri care lucrau pentru compania taiwaneza HTC, unul dintre cei mai mari producatori de telefoane mobile din lume au fost arestati, dupa ce au fost suspectati de frauda si furt de date din cadrul companiei, relateaza WSJ.
Cinci persoane au fost arestate dupa ce reprezentantii companiei si-au dat seama ca acestea ar fi folosit in mod ilegal si fraudulos informatiile din companie pentru a-si dezvolta propria companie de design in China si Taiwan.

Unul dintre cei cinci inculpati s-ar fi ocupat personal chiar de dezvoltarea gamei de produse HTC One, considerat de unii specialisti ca fiind cel mai bun si inovativ dispozitiv cu sistem de operare Android de pe piata, dupa castigarea mai multor premii la diferite categorii.

Thomas Chien ar fi descarcat mai multe fisiere continand date despre designul smartphone-urilor HTC pe care le-a trimis unui contact din exteriorul companiei, prin e-mail.

Scandalul in care este implicata compania HTC vine intr-un moment cum nu se poate mai prost, vanzarile grupului fiind vizibil afectate de concurenta acerba de pe piata.

Urmand modelul Samsung, taiwanezii de la HTC vor lansa in acest an pe langa varful de gama HTC One si alte doua dispozitive, unul de dimeniunsi mai mici care se va numi “One mini” si un concurent pentru seria Galaxy Note a celor de la Samsung care se va numi cel mai probabil HTC “One Max”.

Taiwanezii planuiesc sa prezinte viitoarele dispozitive si in cadrul targului de tehnologie IFA Berlin, care se va desfasura in perioada 6-11 septembrie, in Germania.

Wall-Street.ro va fi prezent la eveniment si va va tine la curent cu toate noutatile HTC.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri